Aquarel·la dedicada i donada a l’Ateneu per Sr. Ernesto Furió

L'origen de l'Ateneu

Es va fundar en 1880 en el Districte Marítim de València cridat llavors Poble Nou del Mar. Els fundadors, entre els quals destaquem al Pare Luis Navarro i Vicente Ballester Fandos, la van denominar Patronat Musical de Poble Nou del Mar.

En 1933 es va procedir a canviar el nom, dient-se des de llavors i fins a l’actualitat Ateneu Musical de el  Port.

Aquesta centenària agrupació ha participat des de 1895 en certàmens celebrats a Albacete, Cullera, Leganés, Tortosa i València. Obtenint trenta-dos premis: 2 Accèssits, 2 tercers premis, 11 segons premis i 17 primers premis. D’ells destaquem el Primer Premi de la Secció Especial de la Fira de Juliol de València de 1932, l’Esment d’Honor obtinguda en el mateix certamen, l’any 1999 i el primer premi en la Secció Primera en el Certamen Internacional de l’any 2007.

Posseïm la Medalla d’Or de la Creu Roja amb llaços blanc i roig, el Diploma de l’Associació Humanitària de la Caritat, Som Clavari Major de la Verge del Rosari, “Amics d’Or de l’Associació Cultural i esportiva “Amics del Marítim, posseïm, des d’octubre de 1994 l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana i la Medalla de Mèrit Cultural de la Diputació de València en el 2007.

La societat Ateneu Musical del Port es congratula de tenir com a socis d’honor a Don Juan Bautista Brau Sanoguera, a Don Juan José Dómine, al alcalde de Valencia Juan Avilés Arnau, a Don José Ferriz Llorens, a donya Pepita Ahumada Camps, a Don Jenaro Millán Iñigo, a la Corporación Armada de Granaderos, a la Falla Vidal Canelles-Sánchez Coello, a la Sociedad Renaixensa Musical de Vinalesa, a la Lírica Saguntina, a Don José Sanchís Estrems, a Don José Tomás Morales, a Don José María Pons Cecilia, a Don José María Boscá Mascarell, a Don Roberto Cuenca Martínez, a Don Salvador Edo Mas, A Don Ernesto Furió, al Maestro Joaquín Rodrigo, al Puerto Autónomo de Valencia, a Don Bernardo Adam Ferrero, D. Juan Gadea Fullana, a M. André Waignein y Victor Mendoza.

Junta directiva

Ferran Ribes Blasco

President

Fernando Cuevas López

Vicepresident 1º

Vicenta M.ª Romero Gómez

Vicepresidenta 2ª

José Santaclara Fos

Secretari

Miguel R. Santandreu Herrero

Sotssecretari

Ángel Andrés Ballesteros

Tresorer

Manuel Vicent Gutiérrez Olavarra 

Vocal

Janan Shirene Batteh

Vocal

Óscar Pol Arconada

Vocal

Juan Francisco Herrera Julián

Vocal

Pedro J. Viso Roger

Vocal

Óscar Pena Vinuesa

Vocal

Portal de transparència

Estan a la teua disposició els estatuts de la Societat, l’organigrama i més.

Instal·lacions

Les noves instal·lacions de la Societat van suposar un abans i un després per a la nostra institució. Per això volem que, tant socis com externs les coneguen i gaudisquen per a promoure la cultura i la música.

Per això disposem tot tipus d’espais per a l’estudi i la pràctica de la música, concerts, presentacions i assajos, tant de música com altres activitats culturals.